Kostvejledning

Kender du til en eller flere af følgende udfordringer:

  • At spise på følelser (kedsomhed, sorg, glæde osv.)
  • At spise, selvom du egentlig er tilpas mæt
  • At fortsætte med at spise fordi der er mere på tallerkenen / på bordet / i gryden
  • At se tv / pc / køre bil, mens du spiser
  • At have svært ved at mærke sult og fravær af sult
  • At være styret eller besat af mad eller tanken om mad

 

Kostvejledning hos mig vil ikke være en stram plan eller en kur du skal følge, men reel vejledning og hjælp til at starte en sundere kurs. Kostvejledningen kan bestå af mange forskellige elementer afhængig af dine ønsker og mål. Det kan være specifikke ting som måltidsplanlægning, måltidsfordeling, kostsammensætning og indkøbsvejledning.

Der er mange årsager til at vi gør, som vi gør – også med hensyn til hvad vi spiser og drikker. Og som oftest er der en god og positiv intension bag vores handlinger. Men gode intentioner kan hurtigt blive til ”dårlige” vaner, som kan have uhensigtsmæssige påvirkninger på vores krops udseende eller vægt over tid, og derfor kan der være brug for hjælp og vejledning til at bryde disse vaner.

Mange tror, at en kostplan løser problemet, men det er langt fra altid tilfældet, da man på denne måde nemt kommer til at lægge ansvaret over på en kostvejleder og planen, og derved ”glemmer”, at miraklerne ikke sker i konsultationen, men derhjemme.

En kur er på flere måder også et uhensigtsmæssigt valg, fordi en kur er kendetegnet ved at have en start- og en slutdato. Når kuren er slut, falder man nemt tilbage til sine tidligere vaner, og før man ved af det, har man taget det på, man lige havde tabt - og ofte mere til.